Rozpočtová analýza obce Štěpánovice - Novák, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Pucandlová, Miroslava; Luštický, Martin, 1982- (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá tématikou rozpočtové analýzy obce Štěpánovice v letech 2009 až 2012. Jejím hlavním úkolem je zhodnotit efektivitu hospodaření obce a zjistit hlavní příčiny změn jednotlivých položek rozpočtu, obecního majetku a zdrojů krytí. Případně navrhnout nějaká řešení, která by odstranila případné chyby. Práce je rozdělena na dvě části, první částí je teoretická část, která je účelná zvláště k definování použitých pojmů v práci, druhou částí je část praktická, která se věnuje uplatnění znalostí z první části. Dále jsou zde obecné informace o obci, jejím majetku, analýzy příjmů a výdajů a základní ukazatele finanční analýzy. V závěru této části se nachází shrnutí hospodaření. Pro vypracování této práce byly použity rozpočty a rozvahy z let 2009 až 2012
Vedoucí práce: Miroslava Pucandlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: obce; rozpočtová skladba; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; municipalities; budgeting; bachelor's theses