Studie reálného zabezpečení WiFi sítí ve vybrané oblasti - Kühnel, Ondřej (2012)
Tato práce se zabývá reálným zabezpečením WiFi sítí ve vybrané oblasti. Hlavním cílem je zjistit, jaké znalosti zabezpečení mají uživatelé WiFi sítí pomocí dotazníku a jaké je reálné zabezpečení přístupových bodů v dané lokalitě monitorováním WiFi sítí. Na začátku jsou v práci uvedeny informace o WiFi technologii, zabezpečení, možné útoky na WiFi sítě a základní nastavení bezdrátového přístupového bodu. V druhé části práce je vyhodnocení dotazníku a vyhodnocení dat, která byla získána monitorováním ve městě Čelákovice, tyto data jsou porovnána s dotazníkem.