Legální versus nelegální daňová optimalizace - Stoklasová, Petra; Tepperová, Jana; Bušovská, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem této práce je nalézt a charakterizovat hranici mezi legální a nelegální daňovou optimalizací. K dosažení cíle práce budou nejprve analyzovány podoby legálních a nelegálních daňových optimalizací, jak jsou vnímány odbornou literaturou a zejména pak soudy. V praktické části bude provedena podrobná analýza vybrané judikatury, dále zde budou pro lepší vysvětlení problematiky uvedeny praktické příklady. Hranice mezi legální a nelegální daňovou optimalizací nemusí být vždy zřejmá. Existuje totiž nespočet situací, které se na první pohled zdají být legální, avšak v jádru neměly jiný účel, než nelegálně obejít placení daně.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses