Branding a chování spotřebitele - Kůrka, Jiří; Mikeš, Jiří, 1942-; Hrivnák, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato diplomová práce se věnuje postavení a roli fenoménu brandingu v moderní společnosti. Zkoumá podstatu fungování symboliky obchodních značek v éře globalizované společnosti a upozorňuje na některá úskalí excesivního použití brandingu. V další části se práce zaměřuje na analýzu kulturního postavení značkových produktů zejména v kontextu náboženství a umění s cílem identifikovat archetypální značkové vzorce, které mohou významným způsobem ovlivnit strategická rozhodnutí při budování konkrétních značek. Třetí část práce pak tvoří stať o sociálním významu brandingu jako prostředku vytváření vlastní identity v kontextu společnosti. Analytická část práce pak obsahuje dva průzkumy: první se věnuje výzkumu problematiky oblíbených značek v obecné rovině, druhý výzkum byl zpracován ve spolupráci se společností Entity skate wheels a kromě výzkumu v rámci jejího tržního prostředí obsahuje také návrh nové koncepce budování této značky.
Vedoucí práce: Jiří Mikeš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses