Analýza hospodaření města Hořovice - Bláhová, Jana; Pucandlová, Miroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Krbová, Jana, 1962- (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou finančního hospodaření města Hořovice v letech 2009 -- 2011. Hlavním cílem práce je popsat a zhodnotit finanční hospodaření a investiční činnost města Hořovice, případně navrhnout opatření, pomocí kterých by město mohlo své hospodaření zlepšit. V části teoretické budou vymezeny a vysvětleny základní pojmy týkající se obecního rozpočtu, finanční analýzy a analýzy veřejných výdajových programů. V praktické části bude provedena analýza rozpočtů a finanční analýza za jednotlivé roky. Dále zde bude provedena i analýza vybrané investiční akce města, tj. analýza rekonstrukce Městské mateřské školy Hořovice. Na základě výsledků z těchto analýz v závěru práce zhodnotím finanční situaci města a navrhnu případná opatření, pomocí kterých by město mohlo svou finanční situaci zlepšit
Vedoucí práce: Miroslava Pucandlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: města; rozpočtová skladba; finanční analýza; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; cities and towns; budgeting; financial analysis; bachelor's theses