Management pacientů s cystickou fibrózou - Štíchová, Vanesa (2013)
Ve své praktické části se diplomová práce v prvním bodě zabývá otázkou, zda se Cystická fibróza v porovnání s ostatními onemocněními stále řadí mezi vzácná onemocnění. Ve druhém bodě analyzuje ekonomickou náročnost výdajů zdravotní pojišťovny na léčbu pacientů s Cystickou fibrózou za rok 2011 a to konkrétně tak, že srovnává výši nákladů na léčbu dětských pacientů a dospělých pacientů s touto chorobou. Ve třetím bodě porovnává náklady na léčbu pacientů s velmi drahým inhalačním roztokem s názvem Pulmozyme. V posledním bodě se práce zabývá kvalitou života pohledem pacientů s CF