Stav plnění cílů tisíciletí - Dobrotka, Ondřej; Čabla, Adam, 1985-; Vild, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cílem práce je zhodnotit stav plnění cílů tisíciletí, jež se Organizace spojených národů zavázala splnit do roku 2015. Tyto cíle se dotýkají největších problémů spojených s rozvojovými regiony, které zahrnují chudobu, zdraví obyvatelstva, ochranu životního prostředí a v neposlední řadě také globální ekonomickou spolupráci. V první části je nastíněna historie vývoje programu MDG. Ve druhé části jsou pak definováni jednotliví vybraní ukazatelé, kteří jsou spojeni s cíly, a popsána metodika jejich výpočtu. Samotné hodnocení cílů je založeno na těchto indikátorech a jejich kvantifikování je provedeno na základě oficiálních datových souborů publikovaných Organizací spojených národů, Světové banky a dalších přidružených organizací.
Vedoucí práce: Adam Čabla
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses