Analýza ziskovosti zúčastněných stran nákupního společenství Lyoness - Nováková, Daniela (2013)
Cílem diplomové práce je zhodnotit, který zúčastněný subjekt profituje ze systému nákupního společenství Lyoness a vyjádřit tento zisk. Společnost Lyoness Czech Prague působí na českém trhu od roku 2005, za několik let získala mezi své partnery nadnárodní korporace i menší podnikatele a 125 000 členů. Business model celého společenství je založen na novém typu multi-level marketingu, ze kterého může profitovat každý zúčastněný subjekt. Tato práce poskytuje rozbor nákupního systému a kalkulaci profitu zúčastněných stran.