Komparace bankovních systémů zemí V4 - Polách, Miroslav (2013)
Práce pojednává o bankovních systémech zemí Maďarska, Polska a Slovenska. Představuje jejich základní charakteristiky a dosahované hodnoty ukazatelů. Popisuje strukturu jednotlivých finančních trhů. Tyto systémy spolu s českým bankovnictvím jsou v rámci skupiny V4 navzájem komparovány prostřednictvím ukazatelů struktury, koncentrace, ziskovosti a dosahované kapitálové přiměřenosti.