Ochrana spotřebitele v oblasti označování potravin - Langmajerová, Tereza; Zeman, Jiří; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Ochrana spotřebitele má napomáhat, aby spotřebitelé snáze uplatňovali svá práva. Součástí této politiky je také oblast označování potravin, které má spotřebitelům sloužit jako základní zdroj informací o potravinách. Tato práce pojednává o ochraně spotřebitele, potravinové legislativě na mezinárodní, evropské a národní úrovni a o chystaných změnách v této oblasti. Ty zavede v roce 2014 nařízení (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které sjednocuje předpisy týkajících se obecného označování a označování výživových hodnot potravin. Tato práce zhodnocuje hlavní změny, které s sebou toto nařízení přináší. Praktická část si poté klade za cíl zjistit, jak spotřebitelům vyhovuje současné označování potravin a jaká je tedy skutečná potřeba změn ve stávající potravinářské legislativě z pohledu spotřebitelů.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses