Význam vnitřních a vnějších motivací v ochraně životního prostředí - case study třídění odpadu - Sedláčková, Martina; Slavík, Jan, 1978-; Osersová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Třídění odpadu v České republice je na velmi dobré úrovni. I přesto je zde prostor pro zlepšování, které závisí i na přístupu občanů k této problematice. V rámci práce je analyzováno, do jaké míry je člověk ovlivňován vnitřními motivacemi a do jaké míry je ovlivnitelný zvnějšku. Na základě dotazníkového šetření bylo zjištěno, ţe na českého spotřebitele ve většině případů nebudou příliš platit vnější podněty v podobě nejrůznějších zákonných nařízení či finančních podpor. Největší vliv na rozhodování o tom, zda třídit či netřídit odpad vychází z vlastního uvědomění a potřeby spotřebitele participovat se na lepším životním prostředí, které vyústí ve vlastní pocit uspokojení a přesvědčení, že dělá správně.
Vedoucí práce: Jan Slavík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses