Nástroj pro výkonnostní testování webových služeb - Viterna, David (2012)
V bakalářské práci se zabývám problematikou performance testů webových serverů, porovnáním dostupných, volně použitelných nástrojů, návrhem vlastního řešení problému, její analýzou a následnou implementací. Výsledný program je naprogramován v jazyce Java a používá jednoduché grafické uživatelské prostředí pro snadnou a rychlou orientaci s možností zobrazení výsledných dat v grafu. Aplikace umožňuje uživateli otestovat vybraný webový server pomocí nastavitelného počtu připojení virtuálních klientů s možností zpoždění připojení a včetně pokročilého nastavení od hlaviček až po vlastní JavaScriptové testy. Výsledkem daného testu může být jednoduchý přehled o všech připojení dohromady včetně statistických dat nebo pohled na jednotlivé testy a jejich vyobrazení v grafu. Součástí práce je uživatelská dokumentace a zdrojový kód aplikace.