Nástroj pro výkonnostní testování webových služeb - Viterna, David; Šlajchrt, Zbyněk; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
V bakalářské práci se zabývám problematikou performance testů webových serverů, porovnáním dostupných, volně použitelných nástrojů, návrhem vlastního řešení problému, její analýzou a následnou implementací. Výsledný program je naprogramován v jazyce Java a používá jednoduché grafické uživatelské prostředí pro snadnou a rychlou orientaci s možností zobrazení výsledných dat v grafu. Aplikace umožňuje uživateli otestovat vybraný webový server pomocí nastavitelného počtu připojení virtuálních klientů s možností zpoždění připojení a včetně pokročilého nastavení od hlaviček až po vlastní JavaScriptové testy. Výsledkem daného testu může být jednoduchý přehled o všech připojení dohromady včetně statistických dat nebo pohled na jednotlivé testy a jejich vyobrazení v grafu. Součástí práce je uživatelská dokumentace a zdrojový kód aplikace.
Vedoucí práce: Zbyněk Šlajchrt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses