Obchod s drogami v Zlatom trojuholníku pričiny vzniku a vzostupu - Pospíšilová, Helena; Cihelková, Eva, 1952-; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práca sa zaoberá nelegálnym obchodom s drogami v oblasti známej ako Zlatý trojuholník. Vymedzuje globálne centrá produkcie drog, identifikuje globálne toky, vplyv globalizácie na ich smerovanie a dopady obchodu s drogami na ekonomiku a spoločnosť. Situáciu v Zlatom trojuholníku skúma z historického hľadiska, reflektuje zmenu situácie od počiatku 90. rokov a hodnotí boj proti drogám z hľadiska efektívnosti a udržateľnosti. Cieľom práce je určiť príčiny vzniku a vzostupu obchodu s drogami v Zlatom trojuholníku a na ich základe určiť pretrvávajúce bariéry účinného boja proti tomuto problému.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses