Daňové aspekty zamestnaneckých vzťahov medzi Českou Republikou a Slovenskom - Mitriková, Stanislava (2013)
Bakalárska práca je orientovaná na daňové zaťaženie v Slovenskej a Českej Republike. Primárnym cieľom práce bolo analyzovať a porovnať daňové zaťaženie príjmu zo závislej činnosti migrujúceho slovenského zamestnanca s rodinou aj bez rodiny do Českej Republiky prostredníctvom priemernej daňovej sadzby a za predpokladu rezidentúry, nerezidentúry a udelenia výnimky u sociálneho zabezpečenia v Českej Republike. Z pohľadu daňového zaťaženia príjmu slovenského občana, výsledky analýzy potvrdili výhodnosť migrácie za prácou do Českej Republiky.