Daňové aspekty zamestnaneckých vzťahov medzi Českou Republikou a Slovenskom - Mitriková, Stanislava; Tepperová, Jana; Doležalová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalárska práca je orientovaná na daňové zaťaženie v Slovenskej a Českej Republike. Primárnym cieľom práce bolo analyzovať a porovnať daňové zaťaženie príjmu zo závislej činnosti migrujúceho slovenského zamestnanca s rodinou aj bez rodiny do Českej Republiky prostredníctvom priemernej daňovej sadzby a za predpokladu rezidentúry, nerezidentúry a udelenia výnimky u sociálneho zabezpečenia v Českej Republike. Z pohľadu daňového zaťaženia príjmu slovenského občana, výsledky analýzy potvrdili výhodnosť migrácie za prácou do Českej Republiky.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses