Behaviorální předsudky a chování investorů - Látalová, Eva; Žilák, Pavel; Křížek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá tématem z oblasti behaviorálních financí, konkrétně je věnována behaviorálním předsudkům a jejich vlivu na chování individuálních investorů. V úvodní části je krátce zmíněna experimentální ekonomie a rozhodování jednotlivce. Teoretická část se zaměřuje především na dvanáct nejvýraznějších behaviorálních předsudků. U jednotlivých předsudků je uvedena jejich obecná charakteristika a možné dopady na individuálního investora. U každého předsudku jsou na závěr v bodech shrnuta doporučení, jak zmírnit jeho dopad na investiční rozhodování. Praktická část práce je věnována dotazníkovému šetření. Ke každému z dvanácti behaviorálních předsudků, které jsou uvedeny v teoretické části práce, jsou v dotazníku přiděleny konkrétní položky. Cílem teoretické části bylo pozorovat proces intuitivního rozhodování testovaných subjektů a jejich sklon podléhat jednotlivým předsudkům.
Vedoucí práce: Pavel Žilák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses