Islámská lobby v USA - Baumgartnerová, Alice; Šabacká, Yvona, 1977-; Vymětal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Hlavním cílem této bakalářské práce je charakterizovat přední islámské lobbistické organizace působící ve Spojených státech amerických a následně zanalyzovat jejich vliv na fungování americké jak zahraniční, tak domácí politiky. Ve třech kapitolách je tak čtenář nejprve seznámen s pojmem lobbing a s fenoménem zájmových skupin v USA, následně s imigrací a integrací muslimů ve Spojených státech a se vzájemnými vztahy muslimské a nemuslimské společnosti po 11. září 2001, a konečně především s jednotlivými islámskými lobbistickými organizacemi působícími v USA a jejich vlivem na americkou politiku a prezidentské volby.
Vedoucí práce: Yvona Novotná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses