Komparace veřejného zadlužení zemí EU - Fonodi, Michal; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Pucandlová, Miroslava (2013)
Tato bakalářská práce nese název Komparace veřejného zadlužení zemí Evropské unie. V úvodní části se zabývá problematikou veřejného zadlužení obecně, tak jak na něj nahlíží ekonomická teorie. Poté stručně popisuje vývoj evropské integrace, jádro práce tvoří srovnávání vývoje veřejného zadlužení v posledních 15 letech ve všech 27 členských zemích Evropské unie. Následně tento vývoj analyzuje a hodnotí, zkoumá také výše rozpočtových schodků zemí v závislosti na tom, zda v daném období vládla pravicová či levicová vláda
Vedoucí práce: Martin Musil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: veřejné finance; komparativní ekonomie; zadluženost; země Evropské unie; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; public finance; comparative economics; debt; European Union countries; bachelor's theses