Ochrana spotřebitele v cestovním ruchu - Brodský, Michal; Horová, Olga; Homolková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na zjištění shody či neshody všeobecných (a jiných) podmínek uváděných cestovními kancelářemi a agenturami při prodeji zájezdů spotřebitelům, způsobem jejich prezentace a prodeje těchto zájezdů s legislativou, tj. hlavně zákonem č. 159/1999 Sb. o některých podmínkách podnikání v oblasti cestovního ruchu a platnou evropskou legislativou vztahující se k tématu ochrana spotřebitele v cestovním ruchu. V teoretické části se práce zabývá českou i evropskou legislativou k danému tématu, v praktické části se zaměřuje na analýzu uváděných všeobecných smluvních podmínek jednotlivých cestovních kanceláří a dodržení zákonných povinností jim a cestovním agenturám stanovených při prodeji zájezdů. Mezi použitou metodiku patří analýza a srovnání. Cílem práce je zjistit, jak cestovní kanceláře a agentury splňují svoje zákonné povinnosti.
Vedoucí práce: Olga Horová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses