Institut "Úvěrové financování" v insolvenčním řízení - Zahradníková, Lenka; Schönfeld, Jaroslav; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce pojednává nad problémem zajištění provozního cash flow pro udržení podnikatelské činnosti společností, které vstoupí do insolvenčního řízení z důvodu své platební neschopnosti či předlužení. Tento problém je v insolvenčním zákoně ošetřen nově vzniklým institutem úvěrového financování, který je součástí hlavního záměru tohoto zákona a to pomoci společnostem, které mají určitý ekonomický potenciál vytvářet přidanou hodnotu při pohledu do budoucnosti. Problém však nastává se získáváním tohoto postinsolvenčního financování, jelikož není mnoho ať bankovních či nebankovních institucí, které by takto rizikové financování poskytovaly. Z výše uvedené skutečnosti vznikl nápad ve spolupráci s Českou spořitelnou, a.s., zavést nový úvěrový produkt poskytovaný touto bankou na český finanční trh. Samotné vyhodnocení racionality, efektivnosti a návratnosti jeho poskytování, dále návrh kritérií a podmínek uzavření smlouvy a samotná struktura smlouvy o úvěrovém financování jsou zpracovány v diplomové práci.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses