Postoj veřejnosti ke zpoplatnění parkování ve městě Kolín - Trojanová, Michaela; Vejchodská, Eliška, 1978-; Ropický, Jan, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Rozvoj automobilové dopravy způsobil zatížení veřejných komunikací a zároveň zvýšil nároky na dopravní politiku ve městech. Česká města se v současné době musí vyrovnat s častými kongescemi a s rostoucím tlakem na parkovací místa. Existuje celá řada nástrojů, které umožňují regulaci dopravy. Diplomová práce se soustředí zejména na možnosti zpoplatněného parkování. Většina měst využívá parkovací poplatky v centrech, ale residenční parkování je poskytováno veřejnosti zdarma. Praktická část práce je zaměřena na situaci města Kolína, zejména na vnímání problematiky parkování místními obyvateli. Cílem práce je zjistit postoj kolínské veřejnosti vůči dopravě v klidu. Metodou výzkumu je dotazníkové šetření, které obsahuje uzavřené a polouzavřené otázky.
Vedoucí práce: Eliška Vejchodská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses