Řízení nákladů a výnosů menz Univerzity Karlovy - Umanová, Věra (2013)
Diplomová práce se venuje problematice rízení nákladu a výnosu v menzách Univerzity Karlovy. Teoretická cást práce se zabývá zejména clenením nákladu pro potreby rízení hospodárnosti a dále využitím nástroju manažerského úcetnictví -- rozpoctu a kalkulací.Praktická cást se zameruje na využití manažerského úcetnictví v Kolejích a menzách UK,zejména v jejich úseku stravování. Je zde provedena analýza hospodarení menz a formulovány návrhy možných rešení jejich ztrátovosti.