Analýza CSR aktivit společnosti ŠKODA AUTO, a.s. - Babišová, Katarína (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou společenské odpovědnosti firem (CSR) na příkladu ŠKODA AUTO, a.s.. Práce je rozdělena do dvou základních částí. V teoretické části se autorka věnuje vymezení základních pojmů, klíčovými momenty ve vývoji či základním konceptům CSR. Představeny jsou normy, iniciativy v oblasti společenské odpovědnosti a významné subjekty praktikující CSR aktivity, jak v České republice, tak v mezinárodním měřítku. Závěrem se autorka pokusila nashromáždit a definovat aktuální novinky a trendy, které hýbou světem CSR v 21. století. Praktická část představí společnost ŠKODA AUTO, a.s. a její strategii ke společensky odpovědnému chování, představeny budou jednotlivé aktivity dle třech pilířů CSR. Současně bude představen koncept nového, strategičtějšího přístupu ke společenské odpovědnosti ve ŠKODA AUTO, který se společnost chystá zavést. Prostřednictvím malé case study se autorka změří na jednu oblast, která v této nové CSR strategii figuruje, na oblast vzdělávání a navrhne možnost, jak některým aktivitám dát strategičtější rozměr, případně je rozšířit či omezit.