Etnocentrismus v USA - Hronová, Jitka (2013)
Cílem této bakalářské práce "Etnocentrismus v USA" je formulovat základní projevy etnocentrismu a identifikovat ty, které se vyskytují na území USA. S pomocí vlastního výzkumu je v práci srovnána česká a americká kultura a následně zhodnocena míra etnocentrismu v USA. Dotazování mladých respondentů přináší pohled, jakým směrem by se etnocentrismus mohl dále vyvíjet.