Ocenění podniku OKD,a.s. - Marek, David; Heřman, Jan; Stroukal, Dominik, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem práce je odhadnout tržní hodnotu vlastního kapitálu OKD, a.s. k 31. 12. 2012. Účelem ocenění je zjistit pro třetí stranu (potenciálního investora) tržní hodnotu vlastního kapitálu OKD, a.s. při případném prodeji podílu ve společnosti. Diplomovou práci lze rozdělit na dvě hlavní části, a sice na teoretickou a praktickou. Teoretická část vymezuje základní východiska oceňování. Praktická část obsahuje strategickou a finanční analýzu společnosti, následuje analýza generátorů hodnoty, finanční plán a nakonec samotné ocenění OKD, a.s. metodou diskontovaných volných peněžních toků ve variantě FCFF. Jako doplňkové jsou použity metoda účetní hodnoty a ocenění pomocí odvětvových multiplikátorů.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses