Analýza trhu Business Intelligence - Benešová, Veronika (2012)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice Business Intelligence. Jejím cílem je uvést čtenáře do této oblasti informatiky od základu, aby se v ní mohl bez problému orientovat, a představit mu také nejvýznamnější trendy, které v této oblasti v současné době panují. V první části se čtenář může seznámit s definicí pojmu Business Intelligence i s definicemi souvisejících pojmů, které je třeba ovládat, a zároveň také nahlédnout do historie, která ke vzniku BI vedla. Dále je popsán základní cíl Business Intelligence a s ním i přínosy, které podnik po zavedení BI řešení může čerpat. Práce také obsahuje obecnou architekturu, kterou BI řešení obvykle mají, a již zmiňované trendy Business Intelligence jsou obsaženy v závěru teoretické části. V druhé části práce si může čtenář prohlédnout ukázkový návrh BI řešení pro společnost Axis Optik, s.r.o. a také se seznámit s výsledky průzkumu mezi společnostmi, které se v této oblasti na českém trhu pohybují.