Analýza trhu Business Intelligence - Benešová, Veronika; Matuštík, Ondřej; Nebřenský, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice Business Intelligence. Jejím cílem je uvést čtenáře do této oblasti informatiky od základu, aby se v ní mohl bez problému orientovat, a představit mu také nejvýznamnější trendy, které v této oblasti v současné době panují. V první části se čtenář může seznámit s definicí pojmu Business Intelligence i s definicemi souvisejících pojmů, které je třeba ovládat, a zároveň také nahlédnout do historie, která ke vzniku BI vedla. Dále je popsán základní cíl Business Intelligence a s ním i přínosy, které podnik po zavedení BI řešení může čerpat. Práce také obsahuje obecnou architekturu, kterou BI řešení obvykle mají, a již zmiňované trendy Business Intelligence jsou obsaženy v závěru teoretické části. V druhé části práce si může čtenář prohlédnout ukázkový návrh BI řešení pro společnost Axis Optik, s.r.o. a také se seznámit s výsledky průzkumu mezi společnostmi, které se v této oblasti na českém trhu pohybují.
Vedoucí práce: Ondřej Matuštík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses