Optimalizace stravování ve fastfoodu - Burian, Jan (2013)
Tato práce je zaměřena na nutriční problém nejprve v teoretické rovině a následně na konkrétní problém, jenž je spojený se stravováním v rychlých občerstveních sítě McDonald. Cílem této práce je optimalizace stravování v těchto restauracích pro muže a pro ženy tak, aby byly splněny doporučené denní dávky sledovaných látek, a zároveň aby byla minimalizována cena za toto sestavené menu. Přínosem je vytvoření požadovaného denního jídelníčku a zároveň tedy pomoc při stravování se v těchto restauracích zdravěji a kvalitněji.