Zhodnocení využití potenciálu cestovního ruchu v Litomyšli - Machálek, Tomáš (2013)
Cílem bakalářské práce je analyzovat potenciál cestovního ruchu města Litomyšl a zhodnotit jeho využití. Práce je rozdělena na teoretickou a analytickou část. V teoretické části jsou definovány vybrané pojmy z oblasti cestovního ruchu a vysvětlena je i problematika měření potenciálu cestovního ruchu. V analytické části jsou diferencovány a následně popsány dílčí kategorie, ve kterých je potenciál cestovního ruchu v Litomyšli zastoupen. Pro lepší pochopení fungování destinace je zmíněna také infrastruktura cestovního ruchu v Litomyšli a instituce, podílející se na jeho rozvoji. Závěr práce obsahuje zhodnocení využití potenciálu cestovního ruchu v Litomyšli a vlastní návrh na jeho zlepšení.