Energetická závislost Evropské unie - Hrdý, Ondřej; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem práce je posouzení současného stavu míry energetické závislosti Evropské unie na dodavatelích energetických surovin, zejména pak ropy a zemního plynu, analýza budoucího postavení fosilních paliv v rámci palivo-energetické bilance EU a přednesení návrhů na snížení energetické závislosti unie a zvýšení její energetické bezpečnosti. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola rozebírá pojmy energetická bepečnosti a závislosti a také energetickou politiku EU. Druhá kapitola ja zaměřena na rozbor jednotlivých zdrojů energie a jejich význam v palivo-energetických bilancích světa a EU. Třetí kapitola pak posuzuje míru závislsoti EU na dovozech jednotlivých paliv a následně jsou uvedeny návrhy pro zlepšení situace.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses