Vplyv „bolívarovskej ideológie“ na zahraničnú politiku Huga Cháveza v rámci amerického kontinentu - Hejhalová, Zuzana; Kochan, Jan, 1977-; Holas, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Táto práca sa zameriava na vysvetlenie pojmu "bolívarovská ideológia" a na zachytenie vplyvu tejto ideológie na zahranične politickú aktivitu Huga Cháveza. Venezuelský prezident Hugo Chávez sa považoval za dediča bolívarovskej tradície. Jeho snahou bolo rozšíriť bolívarovskú revolúciu z Venezuely do celej Latinskej Ameriky. V práci je stručne načrtnutá venezuelská domáca aj zahraničná politika pred nástupom Huga Cháveza. Ďalej je v práci vysvetlené, na čom sa v skutočnosti zakladá to, čo Chávez nazýva "bolívarovskou ideológiou" a aké mala táto ideológia reálne vplyvy na bolívarovskú revolúciu vo Venezuele. Následne je analyzované, ako Chávez využíva úspechov dosiahnutých vo venezuelskej bolívarovskej revolúcii na propagandu v zahraničí a ako sa teda prejavuje bolívarovská ideológia v zahraničných vzťahoch Venezuely na bilaterálnej, ale aj na regionálnej úrovni.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses