Individuálny fundraising - Donocik, Erik; Boukal, Petr, 1962-2022; Pemová, Terezie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práca sa zaoberá fundraisingom neziskových organizácií. Zameriava sa na získavanie zdrojov a podpory od individuálnych darcov pre charitatívne účely. V teoretickej časti vymedzuje pojmy fundraising a neziskový sektor, približuje jednotlivé fundraisingové nástroje a sumarizuje súčasné poznatky o darcovskom prostredí v Českej republike. V praktickej časti, prostredníctvom kvalitatívnej analýzy, skúma šesť úspešných kampaní neziskových organizácií zameraných na individuálnych darcov. Analyzuje ich účinnosť, kontext a faktory úspechu. Na tomto základe ďalej odkrýva trendy v darcovskom prostredí - pokles anonymného a náhodného darovania a rastúci apetít darcov po dlhodobom vzťahu s vybranou neziskovou organizáciou. V závere poskytuje neziskovým organizáciám odporúčania v oblasti nástrojov a stratégií individuálneho fundraisingu.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses