Charakteristika ekonomiky Hongkongu a perspektivy jejího budoucího vývoje - Konrád, Miloslav (2013)
Tato diplomová práce komplexně charakterizuje všechny aspekty ekonomiky Hongkongu a dále analyzuje možný potenciál jejího budoucího vývoje. První část práce je zaměřena na charakteristiku obecného, demografického, sociálního a politického prostředí Hongkongu. Dále obsahuje stručný souhrn historického pozadí, které významným způsobem ovlivnilo současnou situaci Hongkongu. Druhá část práce se zabývá uceleným popisem makroekonomické situace s důrazem na klíčová odvětví hongkongské ekonomiky a na vhodné mezinárodní srovnání. Třetí část práce obsahuje strategickou analýzu možného budoucího směřování hongkongského hospodářství vypracovaný dle přesného postupu renomovaných společností. V třetí části práce je uveden rovněž autorův osobní postoj k celé problematice. Závěr práce shrnuje všechny získané poznatky a pokládá všechny stanovené cíle diplomové práce za splněné. Přílohy diplomové práce vhodně ilustrují a rozvádějí její vybrané aspekty.