Charakteristika ekonomiky Hongkongu a perspektivy jejího budoucího vývoje - Konrád, Miloslav; Jiránková, Martina, 1967-; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato diplomová práce komplexně charakterizuje všechny aspekty ekonomiky Hongkongu a dále analyzuje možný potenciál jejího budoucího vývoje. První část práce je zaměřena na charakteristiku obecného, demografického, sociálního a politického prostředí Hongkongu. Dále obsahuje stručný souhrn historického pozadí, které významným způsobem ovlivnilo současnou situaci Hongkongu. Druhá část práce se zabývá uceleným popisem makroekonomické situace s důrazem na klíčová odvětví hongkongské ekonomiky a na vhodné mezinárodní srovnání. Třetí část práce obsahuje strategickou analýzu možného budoucího směřování hongkongského hospodářství vypracovaný dle přesného postupu renomovaných společností. V třetí části práce je uveden rovněž autorův osobní postoj k celé problematice. Závěr práce shrnuje všechny získané poznatky a pokládá všechny stanovené cíle diplomové práce za splněné. Přílohy diplomové práce vhodně ilustrují a rozvádějí její vybrané aspekty.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses