Řízení IT projektů a jeho vztah k organizaci - Široký, Jiří; Měsíček, Libor; Mészáros, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Bakalářská práce se v první části zaměřuje na problematiku řízení IT projektů a IT governance. Pro řízení IT projektů jsou pak rozebrány metodiky PMBOK a PRINCE2, pro IT governance jsou zmíněny standardy COBIT a ITIL. Protože jsou projekty součástí systému organizace, je důležitou součástí práce identifikace částí organizace, které ovlivňují řízení IT projektů, a následný rozbor těchto částí. Druhá část práce, která zároveň představuje vlastní přínos práce, se zabývá analýzou vybrané společnosti na úrovni řízení IT projektů. Analýza se zaměřuje na způsob a míru jakou organizace ovlivňuje řízení IT projektů, identifikuje problémy a snaží se navrhnout nejlepší možná řešení. Analýza je prováděna na základě poskytnuté dokumentace společnosti a osobních diskuzí a rozhovorů s managementem a zaměstnanci společnosti.
Vedoucí práce: Libor Měsíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses