Společná zemědělská politika EU jako nástroj podpory domácí produkce - Pavlíková, Kateřina; Bič, Josef; Neumann, Pavel, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
V práci nejdříve shrnu vývoj společné zemědělské politiky Evropské unie. Zaměřím se na aplikaci politiky v jednotlivých členských státech zejména v České republice. Hlavními body jsou použití norem a jejich přísnost a také jak jsou evropské země úspěšné v získávání dotací. Další část se věnuje cenám zemědělských komodit a změnám v importech a exportech v rámci EU. Jako dílčí bod je provedena analýza celkového útlumu či růstu zemědělství v evropských státech opět se zaměřením na ČR. Nakonec pro dokreslení problematiky poukáži i na dovozy zemědělských produktů z mimoevropských zemí s cílem odpovědět, zda je dobré podporovat unijní zemědělce nebo se radši spoléhat na levnější dovozy a investovat do konkurenceschopnějších odvětví.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses