Optimalizace stravy dětí na táboře - Kadlecová, Kateřina (2013)
Tématem práce je optimalizace jídelníčku na dětském letním táboře dle kritérií kladených na výživové složení jídel a na vybavenost a možnosti tamní kuchyně. Teoretická část práce se zabývá popisem a strukturou úlohy operačního výzkumu. V praktické části je namodelován problém jako úloha lineárního a cílového programování. Obě úlohy jsou řešeny v programu LINGO. Výsledky jsou exportovány do MS Excel a v podobě tabulek výsledných jídelníčků přidány do textu práce. V rámci práce byl vytvořen seznam 43 jídel, pro která byla zjištěna jejich výživová hodnota a složení. Tento seznam slouží jako vstupní data pro výše zmiňované modely.