Optimalizace stravy dětí na táboře - Kadlecová, Kateřina; Skočdopolová, Veronika; Kobzareva, Maria; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tématem práce je optimalizace jídelníčku na dětském letním táboře dle kritérií kladených na výživové složení jídel a na vybavenost a možnosti tamní kuchyně. Teoretická část práce se zabývá popisem a strukturou úlohy operačního výzkumu. V praktické části je namodelován problém jako úloha lineárního a cílového programování. Obě úlohy jsou řešeny v programu LINGO. Výsledky jsou exportovány do MS Excel a v podobě tabulek výsledných jídelníčků přidány do textu práce. V rámci práce byl vytvořen seznam 43 jídel, pro která byla zjištěna jejich výživová hodnota a složení. Tento seznam slouží jako vstupní data pro výše zmiňované modely.
Vedoucí práce: Veronika Skočdopolová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses