Význam Kyjeve - Pečorské Lavry pro cestovní ruch města Kyjev - Ivanova, Nataliia (2013)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analýza významu Kyjeve- Pečorské Lavry v rámci cestovního ruchu města Kyjev. Práce se skládá ze tří kapitol. Na začátku první kapitoly jsou uvedeny definice cestovního ruchu a dalších důležitých pojmů spojených s náboženským cestovním ruchem. Dále se v této kapitole pojednává o cestovním ruchu na Ukrajině, tzn. o hlavních turistických destinacích, organizací cestovního ruchu a významu náboženského turismu. Druhá kapitola je zaměřena na cestovní ruch města Kyjev a jeho turistickou infrastrukturu. Třetí část práce je věnována bezprostředně zkoumání vlivu Kyjeve-Pečorské Lavry na cestovní ruch Kyjeva. Na konci práci jsou uvedena doporučení opírající se o SWOT analýzu.