Cestovní ruch a hudební festivaly v ČR - Vukliševičová, Nikola; Jarolímková, Liběna; Bakos, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na multižánrové hudební festivaly konané na území České republiky a analyzuje jejich možnou provázanost se subjekty cestovního ruchu. Teoretická část práce pojednává v první kapitole o vymezení pojmu kulturní cestovní ruch. Další kapitoly jsou věnovány teorii o hudebních festivalech a jejich působení na lokality, v nichž se konají. Praktická část práce se zabývá konkrétními hudebními festivaly, které mají potenciál rozvíjet kulturní cestovní ruch v dané lokalitě. V závěru práce jsou shrnuty výstupy dotazníkového šetření. Jeho účelem bylo zjistit, do jaké míry jsou hudební festivaly provázány se službami prvotně vytvořenými pro účastníky cestovního ruchu a také zmapovat, zda mohou hudební festivaly pozitivně ovlivnit návštěvnost jednotlivých lokalit. Cílem bakalářské práce je zhodnotit provázanost cestovního ruchu s hudebními festivaly konanými v České republice.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses