Optimalizace jídelníčku pro obézního člověka - Šmejkalová, Jana; Skočdopolová, Veronika; Zouharová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Cílem bakalářské práce je sestavení jídelníčku na čtrnáct dní pro obézního člověka. Jídelníček je sestaven tak, aby náklady na stravování byly minimální. Dále se úloha zaměřuje na výživové hodnoty, aby obézní člověk při daném jídelníčku hubnul požadované kilogramy. Aby tento požadavek byl co nejlépe dodržen, je úloha modifikována cílovým programováním, kde se cílí na výživové hodnoty. V původní úloze se využívají metody lineárního programování, speciálně nutriční problém. Výsledný model je zapsán do optimalizačního programu LINGO. Výsledky jsou posléze interpretovány. Nakonec se srovnává řešení úlohy původní a modifikované.
Vedoucí práce: Veronika Skočdopolová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses