Alternativní nástroje krytí rizik - Veselý, Tomáš (2013)
Diplomová práce "Alternativní nástroje krytí rizik" analyzuje možnosti zajištění jiným než tradičním způsobem především proti katastrofickým škodám. Charakterizuje dělení katastrof a to i z pohledu zajišťoven a jednotlivé nástroje používané k alternativnímu krytí těchto rizik. Objasňuje souvislost mezi stoupající frekvencí výskytu katastrof a vznikem alternativních nástrojů krytí rizik. Popisuje také, jakým podnikatelským rizikům jsou vystaveny neživotní pojišťovny a jak s těmito riziky pracuje.