Alternativní nástroje krytí rizik - Veselý, Tomáš; Ducháčková, Eva, 1958-; Rybák, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce "Alternativní nástroje krytí rizik" analyzuje možnosti zajištění jiným než tradičním způsobem především proti katastrofickým škodám. Charakterizuje dělení katastrof a to i z pohledu zajišťoven a jednotlivé nástroje používané k alternativnímu krytí těchto rizik. Objasňuje souvislost mezi stoupající frekvencí výskytu katastrof a vznikem alternativních nástrojů krytí rizik. Popisuje také, jakým podnikatelským rizikům jsou vystaveny neživotní pojišťovny a jak s těmito riziky pracuje.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses