Ocenění podniku KIEKERT-CS, s.r.o. - Kurka, Jan; Heřman, Jan; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem této diplomové práce je stanovení tržní hodnoty podniku Kiekert-CS, s.r.o. k 1. 4. 2013. Jako první je sestavena strategická analýza, která má v celém ocenění klíčovou úlohu, neboť je zde určen potenciál trhu, potenciál podniku Kiekert-CS, s.r.o. a také prostředky, kterými podnik disponuje. Pro stanovení potenicálu trhu je využito několika studií předních poradenských společností. Následně je sestavena finanční analýza a prognóza generátorů hodnoty, ze které vychází finanční plán. Pro samotné ocenění je využita metoda DCF equity, která je brána jako základní, a doplňková metoda tržních multiplikátorů. Výsledná hodnota tržní hodnota podniku Kiekert-CS, s.r.o. je stanovena v rozmezí 2,9 mld Kč až 3,4 mld Kč s tím, že za nejpravděpodobnější hodnotu atuor považuje 3,38 mld Kč.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses