Internetové aukce jejich právní aspekty - Šimková, Marika (2013)
Tato práce je zaměřená na zmapování možností, které nabízejí internetové aukce. Je rozdělena do dvou větších celků. První část práce se zabývá úvodem do problematiky aukcí včetně definice samotného pojmu, historického přehledu a popisem v praxi nejužívanějších typů aukcí. Druhá část je zaměřena na vazby internetových aukcí s jednotlivými právními odvětvími. Cílem této práce je poskytnout ucelený přehled o internetových aukcích, především v České republice, z právního úhlu pohledu. Měla by čtenářům nabídnout základní fakta a podněty k zlepšení právní úpravy tohoto ekonomického mechanismu.