Uplatňování duálního modelu ekonomické diplomacie v podmínkách České republiky - Všetičková, Věra; Peterková, Jana, 1971-; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se zabývá uplatňováním duálního modelu ekonomické diplomacie v podmínkách České republiky. První kapitola této práce nabízí teoretické vymezení pojmu "ekonomická diplomacie" a rovněž charakteristiku jejích základních pilířů a obecných modelů. Druhá kapitola zachycuje vývoj této specifické dimenze diplomacie už konkrétně v podmínkách České republiky. Práce se zaměřuje na její hlavní aktéry - Ministerstvo zahraničních věcí ČR a Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Hlavním předmětem zkoumání je jejich přístup k podpoře obchodu, jakožto jednoho z pilířů ekonomické diplomacie. Zvláštní pozornost je věnována možnostem a mezím obou ministerstev, které ovlivňují rozsah služeb, jenž může ten který resort podnikatelům poskytnout. S ohledem na tyto možnosti a meze práce rovněž navrhuje možné změny v zajištění české ekonomické diplomacie.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses