Letenkové portály jako prostředek distribuce letenek - Jirásková, Žaneta (2013)
Letecká doprava patří k nejmladším druhům dopravy vůbec, ale i přes to je jedním z nejrychleji rostoucích odvětí. V budoucnosti se očekává, že význam letecké dopravy stále poroste. Tato práce se proto zaměřuje právě na distribuci leteckých služeb a představení jednotlivých distribučních kanálů. Cílem této práce je určit, jaké postavení má online distribuce na současném trhu. Je uvedeno, na jakém technickém a historickém základě distribuční cesty stojí. Dále bude stanoveno, jaké jsou nové trendy na poli distribuce a z pohledu zákazníků určit, jaké je jejich spotřební chování.