Fundraising v nestátní neziskové organizaci - Červenáková, Martina; Boukal, Petr, 1962-2022; Pemová, Terezie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tématem diplomové práce je fundraising nestátních neziskových organizací. Hlavní náplní fundraisingových aktivit je získávání dostatečného množství finančních či jiných prostředků nezbytných pro naplnění poslání organizace. Zdroje těchto prostředků však nejsou nevyčerpatelné a neziskové organizace jsou si v tomto ohledu do jisté míry také konkurenty. Proto je nutné do dlouhodobé strategie organizace zahrnout také finanční plány, rozpočty a stanovit vhodné metody a postupy, jak získat od jednotlivých zdrojů potřebnou podporu. Cílem práce je vymezit základní teorii fundraisingu, možné zdroje financování nestátních neziskových organizací a způsoby oslovování stávajících i potenciálních dárců. Ve finančním plánování hraje nezastupitelnou roli také finanční analýza, jejíž problematice je věnována samostatná kapitola. V praktické části diplomové práce jsou teoretické základy popsány na konkrétním příkladu občanského sdružení, z jehož analýzy a srovnání s jinou organizací jsou vyvozeny určité závěry a doporučení.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses