Vliv konfliktu v Kolumbii na vztahy se sousedními státy - Šmahelová, Kateřina; Kochan, Jan, 1977-; Holas, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Hlavním cílem práce je poskytnout analýzu vlivu vnitrostátního kolumbijského konfliktu na vztahy se sousedními státy. Práce se nevěnuje všem zemím, ale je pojata jako případová studie vztahů Kolumbie s Venezuelou a Ekvádorem. První kapitola se zabývá charakteristikou příčin a historického vývoje kolumbijského konfliktu a jeho aktérů. V úvodu druhé kapitoly jsou uvedena teoretická východiska zkoumané problematiky. Následně tato kapitola pojednává o dopadech kolumbijského konfliktu na okolní státy a na závěr jsou tyto dopady dané do souvislosti s vývojem bilaterálních vztahů mezi zeměmi. Sledované období je omezené na vývoj v posledních 15 letech. Práce upozorňuje i na další faktory, které vedle kolumbijského konfliktu hrají podstatnou roli ve vztazích Kolumbie se sousedními státy.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses